IMG_0361

Joep Pelt: guitar globetrotter

Joep Pelt is een echte ‘gitaar globetrotter’. Muzikaal opgevoed aan de modderige oevers van de Mississippi en de Niger door artiesten als R.L. Burnside en Ali Farka Touré trekt Joep regelmatig de wijde wereld in op zoek naar nieuwe ingrediënten voor zijn muziek. Over de jaren is Joep tal van muzikale samenwerkingsprojecten aangegaan met artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Joep’s eclectisch gitaarspel dient daarbij steevast als smeermiddel tussen verschillende muzikale werelden.

Zo werkte Joep voor zijn laatste album “Show Me The Way” samen met hiphop producer A.R.T. (Typhoon, Fakkelteit), die ook zijn huidige Zuid-Afrikaanse samenwerkingsproject Soweto Soul co-produceert. Onlangs debuteerde Joep in de Nederlandse theaters met zijn solo voorstelling “Van Mali Naar Mississippi”, waar hij het definitieve verhaal vertelt van de blues aan de hand van reisverhalen en akoestische liedjes. Ook produceerde en speelde Joep een serie stijf uitverkochte schouwburgconcerten met de legendarische dialectgroep Carboon, waarin Limburg’s mijnverleden wordt bezongen.

Eerder realiseerde Joep een succesvol samenwerkingsproject met de Malinese gitaarlegende Lobi Troaré en toerde hij met verschillende andere projecten door Europa, Afrika en de VS. Geregeld combineert Joep zijn muziekprojecten met het maken van documentaires voor radio of TV, muzikale lezingen en workshops.

artoikel_Joep_Pelt

Joep’s avontuurlijke ziel en onverzadigbare muzikale honger maken hem tot een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Of het nu gaat om solo concerten met intieme akoestische liedjes of uitbundige dansmuziek met zijn swingende band, geen enkel optreden van Joep is hetzelfde. Laat je meevoeren naar het schemergebied tussen verschillende muzikale wereld door deze ‘gitaar globetrotter’, er valt een wereld te verkennen.

“Van Mali tot Mississippi”

In het muzikaal theaterprogramma “Van Mali tot Mississippi” wordt het definitieve verhaal verteld van de
blues. Vanaf haar West-Afrikaanse roots, langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het Zuiden van de VS, leert het publiek hoe de blues de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Muzikaal avonturier Joep Pelt reisde jarenlang de blues achterna, en neemt aan de hand van de verhalen en liedjes die hij onderweg verzamelde het publiek mee op een bijzonder muzikaal avontuur.

Klik hier om de trailer te bekijken!

Speeldata:

1/2/2018 Het Oude Raadhuis (Hoofddorp)
8/2/2018 Het Werftheater (Utrecht)
15/2/2018  Junushoff (Wageningen)
15/3/2018  Schouwburg (Deventer)

Bookings:
George Visser Producties (Rens de Jonge)
Phone: + 31 (0) 70 346 56 57
Email: rens@gvproductions.nl

van-mali-tot-mississippi-klein

album_show-me-the-way

Show Me The Way

Joeps terugkeer naar de blues, waar hij samen met hiphop producer A.R.T. (Typhoon, Fakkelteitgroep) een eigentijdse draai aan geeft.

album_im_off

I’m Off!

Op dit avontuurlijke album wordt desertblues nauwkeurig gemixt met folk, rock & roll met ragtime, en lopen gitaarklanken uit Mali over in oeroude de toonladders
uit Ethiopië.

album_i_yougoba

I Yougoba!

In 2004 brengt de zoektocht naar de bronnen van de blues Joep naar Mali, waar hij in de hoofdstad Bamako zanger en gitarist Lobi Traoré leert kennen, de Bambara-bluesman, die wekelijks in zijn eigen club een opruiende vorm van Afrikaanse grotestadsblues speelt.

album_stolen_serenades

Stolen Serenades

Joep zijn eerste coverproject waarin hij bekende en minder bekende songs in een bluesjasje steekt, zowel op Amerikaanse als West-Afrikaanse wijze.

banner_zulu

Soweto Soul!

Op meerdere festivals in Europa

Wanneer bij jouw in de buurt?